Thursday, September 27, 2012

Tweede rapportage 'We Keep on Growing' traject3 juli 2012. Heske is bij ons op kantoor geweest, we hebben vooral stil gestaan bij het concretiseren van het verkoopplan. Ons verkoopplan ziet er in hoofdlijnen als volgt uit:

 1. We leggen veel contacten via beurzen in zowel de projectenmarkt als consumentenmarkt. 
 2. We hebben nog steeds veel gratis publiciteit in binnen en buitenland.
 3. We doen veel mee met prijsvragen en zijn dit jaar o.a. bij MKB meest Innovatieve top 100 op de 25e plek geëindigd en finalist in Japan bij de Deshima Business Awards 2012.
 4. Mensen vragen standaard informatie aan via de webwinkel, dit noteren wij in ons systeem (standaard informatie).
 5. Mensen vragen via de beurs of elders uitgebreide informatie aan, dit noteren wij in ons systeem (uitgebreide informatie) en dit wordt opgevolgd middels een telefoongesprek na ca. 3 weken.
 6. Er is concreet een aanvraag voor een project, er wordt een offerte inclusief tekening gemaakt, dit komt in ons systeem (projecten). Hierop is eveneens een follow-up middels een telefoongesprek. 
 7. We sturen concrete mailingen naar gesegmenteerde doelgroepen als architecten, VvE’s en dergelijke die nagebeld moeten worden. We werken met weeknummers waardoor alles geregistreerd wordt en er altijd opvolging plaats vindt. 
 8. We hebben een uitgebreide perslijst gemaakt met meer dan 10.000 e-mailadressen waar we o.a. onze nieuwsbrieven heen sturen.
 9. We zoeken samenwerking op met complementaire producten zoals mobiele hotels, garages, elektrische fietsen, etc.

WBSO
Drie jaar geleden werd ons verteld dat wij hier niet voor in aanmerking kwamen omdat wij DGA’s waren van het bedrijf. Achteraf blijkt dat er in die tijd even sprake is geweest dat DGA’s geen WBSO aan konden vragen, maar dit voorstel is nooit aangenomen. Helaas daardoor 3 jaar WBSO subsidie mis gelopen. Nu hebben we deze subsidie alsnog aangevraagd en zullen deze naar verwachting toegewezen krijgen. Heske helpt ons en onze accountant met de administratieve afwikkeling van de WBSO, zij heeft hier heel veel ervaring mee.

Graydon, D&B, e.d. 
Als startende onderneming wordt ervaring uit andere ondernemingen niet mee genomen en krijg je per definitie de eerste jaren een hoog risico profiel, vaak vergezeld van een negatief kredietinformatierapport! Veel van onze toeleveranciers en klanten bekijken Graydon. Wij daarom hebben de tijd genomen om alle gegevens goed aan te leveren om er voor te zorgen dat er een eerlijk en correct kredietinformatierapport verstrekt wordt. We zullen dit jaarlijks blijven controleren.

25 juli t/m 2 augustus 2012 - Japan
Er bleken met een aantal Wheelyliften issues te zijn. Samen met onze samenwerkingspartner Lo Minck zijn wij afgereisd naar Osaka om daar ter plekke alles door te spreken en waar nodig te verhelpen. Het was een intensieve en zware week, maar wij hebben er heel veel van geleerd. Alle betrokken partijen hebben niet naar elkaar gewezen maar hun verantwoording in het proces genomen. Er gaan in oktober as 20 proefmodellen Wheelylift 5 naar Japan toe zodat deze uitgebreid getest kunnen worden voordat we deze in grote aantallen gaan produceren. Onze les is dat je in de kern toch overal bovenop moet zitten. Ook is er een spanningsveld tussen commerciële, technische en logistieke keuzes die je moet maken als je een product produceert!

4 september 2012. De vragenlijst van WKOG was prima en vanuit Wheelylift zijn we met dit traject bewust gestart omdat wij hier aan deel mogen nemen, het helpt ons nog scherper te ondernemen. Daarnaast is het voor EZ, Syntens en andere betrokken partijen belangrijk om aan te tonen dat dit soort trajecten ook toegevoegde waarde hebben en dat het resultaat in kwantitatieve en kwalitatieve zin zichtbaar is. Onze drie speerpunten blijven we scherp volgen: groei in economische zin, maatschappelijk verantwoord ondernemen en innovatie.

13 september 2012. Een goede bijeenkomst van het WKOG traject, waar wij wel wat kritisch richting elkaar zijn geweest, maar er wel veel los is gekomen. Persoonlijk denken wij dat de mentoren meer mogen vragen van de mentees. Als er maar 23 ondernemers de moeite nemen om de vragenlijst in te vullen denken wij dat je afscheid van de overige 6 moet nemen. En als in een enquête staat 'WKOG kost me alleen maar tijd en energie', neem dan afscheid van dit soort ondernemers. Er waren in totaal 105 vrouwelijke onderneemsters die graag in hun plaats in het traject hadden willen zitten. De telefonische verkoop workshop was niet heel sterk, de financiële workshop was daarentegen erg leuk en leerzaam.

Economische groei
 • Door de issues in Japan lopen we wel achter met het leveren van de 3e container, we hopen dat hij dit jaar nog gaat varen, anders is het begin 2013.
 • De webshop werkt goed en begint langzamerhand te lopen.
 • Het aantal unieke bezoekers op de website is nog steeds 70% en er is een lichte stijging per maand wat betreft aantal bezoekers en toename van het aantal vertegenwoordigde landen.
 • Het product is goed, de organisatie staat en vanaf september zijn we heel bewust bezig met ons verkoopactieplan, we zien kwantitatief een groei in activiteiten tov 2011.
 • We hebben weer vrij veel publiciteit gekregen in AD, FD, blad Tuin, Sprout een krant in Japan etc.
 • We worden vaak uitgenodigd voor bijeenkomsten o.a. over internationaal ondernemen.
 • De beurzen in München en Friedrichshaven waren positief en hebben de nodige leads opgeleverd.
 • Er staan veel offertes uit voor projecten, het is spannend hoeveel er hiervan door gaan.

Maatschappelijke groei
 • Bij de Wheelylift 5 gaan wij veel onderdelen KTL’n en minder onderdelen elektrolytisch verzinken. We hebben meerdere bedrijven bezocht en gaan het onderbrengen bij Kamp Coating te Apeldoorn. Dit bedrijf heeft Europese subsidie gekregen om een nieuwe fabriekshal neer te zetten die heel schoon produceert en zo min mogelijk het milieu belast. Dus een bewuste keuze om het hier de Wheelylift onder te brengen. 
 • Onze toeleveranciers selecteren we ook op MVO gebied.
 • We gaan hoogstwaarschijnlijk weer stagiaires van de Universiteit Utrecht inzetten om MVO verder te onderzoeken en verder in kaart te brengen.
 • De verpakkingsdoos van de Wheelylift wordt in één kleur gedrukt en minder milieu belastend geproduceerd.
 • Partner zijn van MVO Nederland verrijkt je kennis en netwerk!

Innovatieve groei
 • Met onze samenwerkingspartner Lo Minck zijn wij met hele innovatieve zaken bezig. Onder andere de lancering van een fietsenstallingbeheersysteem, dit zal gepresenteerd worden op de facilitaire beurs in januari 2013.
 • We zijn bezig met automatische fietsenstallingen dmv gebruik van de Wheelylift, onder de grond en boven de grond.
 • De Wheelylift5 zijn we nu aan het testen en ook hierin zitten weer 18 kleine innovaties, voor de gebruiker misschien niet direct zichtbaar, maar wel voor ons.
2 comments:

 1. The depth of articles can easily be felt of this blog. Very precise and straight to the mark. I understood easily the matter of fact which the author of this blog wanted to deliver through his thoughts. Looking for more. ondernemer worden opleiding

  ReplyDelete
 2. Wij bieden leningen aan tussen particulieren.
  Ontvang uw krediet zonder stress
  Neem contact op:
  WhatsApp-nummer: +34 602 46 39 89
  WhatsApp-nummer: +33 7 56 82 38 52
  E-mail: contact@creditfinancesinstitut.com
  Website: https://www.creditfinance-bank.com
  Webste: https://www.creditfinancesinstitut.com

  ReplyDelete